• Välkommen erbjudande till alla
  • Gratis Bonuspiller
  • Upp till 30% rabatt
Telefonstöd Telefonstöd
Arbetstimmar 09:00 - 17:00 Sverige Telefon: Internationell telefon:

Vad är en erektion och vad händer egentligen med penis när man får stånd?

En erigerad manslem känner de flesta personerna troligtvis redan till, men vad är det rent fysiologiskt och vad bör man egentligen veta om männens könsorgan utöver allmänbildningen? Det kan vara bra att veta om svällkropparnas och penisens strukturella uppbyggnad och likartade kunskaper.

Så här fungerar en erektion

Peniserektionen börjar faktiskt i ens hjärna. En hjärnimpuls skickas under sexuella situationer där nervtrådarna som går ned till könet får en hård. I sin tur påverkas då penisartärerna så mer blod flödar dit och diametern blir då som den ska vara under erigerat stadie. Det som gör att du fortsätter ha stånd är att blodflödet sedan stannas upp.

Det här förklarar också en del peniskopplade sjukdomsklassifikationer, exempelvis finns det en handfull människor som kan svimma av från att få erektioner, detta då de får för lite blod i hjärnan och förlorar medvetande och såklart även ståndet. Det här är också förknippat till några av erektionsutmaningarna som finns bland populationen.

Viktigt att veta om svällkroppar

Svällkropparna fylls med blod när du först utvecklar erektionen. Detta leder till att ditt penismått blir större, men det är i samma veva det som gör att du inte slaknar omedelbart. När de växer till sig så täpper de också till så att venerna som normalt leder tillbaka blodet inte får något flöde.

Relaterad Artikel: Att köpa Viagra sildenafil till bra pris online mot erektionsproblem

I sin tur leder det här till att man fortsätter vara stenhård under samlag eller andra sexlivsaktiviteter. Potentiella erektionskomplikationer här är att man då inte förlorar ståndet när man är färdig. Utdragna erektioner är inte supervanligt, men det förekommer bland en del. Eventuella fall kan kräva hälsovård, i värsta fall.

Är penis minsann en muskel eller inte?

Det här är en förhållandevis vanlig diskussion bland både unga och äldre. Tekniskt sett så är inte penisen någon muskel på traditionellt vis. Den har dock en hel del muskulatur i sig, bland annat glatt muskulatur och bindväv som finns i corpus cavernosum, som finns vid svällkropparna som vi gick igenom i föregående avsnittet.

Så förvisso är den väl en muskelvariant. Det kopplas mycket på hur man definierar det. Sen i slutändan så spelar det ingen större roll eftersom man inte direkt styrketränar sin lem på traditionellt vis, som med andra kroppsmuskler man har.

När din penis inte får en erektion

Om du inte uppnår en erektion så kan det föreligga flera olika svårigheter i bakgrunden. Vanligast är i realiteten psykiska grundanledningar. Oftast händer det att vissa får prestationsoro eller dylikt och då inte stelnar eller bibehåller sin hårdhet. Det är relativt vanligt och måhända att det blir tvunget med virilitetsökande medel för det, om man känner att det kan behövas.

Andra eventuella erektionsproblemen individer man bli lidande utav är köttsliga bekymmer, alltså fysisk situationspåverkan, exempelvis sjukdomsrelaterade orsaker. Det finns en kolossal mängd anledningar till varför man drabbas av det, ofta är det kopplat till blodflödet eller liknande bekymmervarianter. Även här finns det goda mängder med medicinalternativ för att kurera det, om utvecklingen övergår till att bli ett genuint problem i ens sex- eller vardagsliv, till exempel att sexlivet blir försämrat.

Du bör även kika över hela din vardagskost. För männen så är äggprodukter, köttet och även fett såsom smöret, ostar och avokadon viktiga delar som kan utöka dina testestoronmängder, vilket understödjer erektioner i framtiden.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka hemsidan accepterar du att vi använder dina cookies.

Jag förstår!