• Välkommen erbjudande till alla
  • Gratis Bonuspiller
  • Upp till 30% rabatt
Telefonstöd Telefonstöd
Arbetstimmar 09:00 - 17:00 Sverige Telefon: Internationell telefon:

Diagnosen Peyronies sjukdom – Behandling vid en böjd eller krokig penis

En krökt eller böjd penis är något som kan drabba alla män. Det är egentligen inte jättefrekvent hos yngre killar, men formellt sett så kan vemsomhelst drabbas utav sjukdomen. Det kan vara ett typiskt sjukdomstecken på Peyronies sjukdom. Det här penisproblemet innebär att du får eventuell penissmärta och kan få sexproblem i framtiden, därav varför behandlingsmetoderna är viktiga att känna till.

Det här kan en böjd eller krokig penis innebära

Otydligeheter finns det gott om, och ingen har riktigt klarlagt varför man drabbas av krökt penis. Sjukdomen syftar såklart inte på en naturlig böjning, utan att den har en mer grov böjning som inte är naturlig, brytning är det snarare talan om. Hittills vis så pekar datan på att det handlar om något slag av autoimmunsjukdom. Dessa autoimmuna sjukdomar gör så att manskroppen börjar felbehandla sina egna vävnader, i det här fallet vid penisskaftet.

Relaterad Artikel: Att köpa Viagra sildenafil till bra pris online mot erektionsproblem

Processen kan leda till en form av brytning som är väldigt lättsedda även för ett otränat öga. uppgifter tyder på att det är ärftligt, men man vet som sagt inte massvis om den här penissjukdomen. Det är inte en överdrivet hälsovådlig sjukdomstyp, men den kan till slut påverka ditt sexliv och även ha en negativ inverkan på ditt privatliv på grund av smärta. Så sjukdomsbehandlingar blir helnödvändigt för många av sjuklingarna som drabbats utav det.

Peyronies sjukdom och hur diagnosen ser ut

Till att börja med så får man ett stort antal olika typer av besvär. Smärtimpulser och ömhet är de två avslöjande problemtecknen och gör den förhållandevis lättigenkännlig. Till slut så börjar man utöver detta också se en krokning eller böjning som man inte haft förut.

Förutom det så har man även förhårdnader och knölar. Dessa är lätta att identifiera för den som är kunnig om sin egen kropp. För andra kan det vara jobbigare, eftersom man kanske inte känner igen nya knölformeringar eller dylikt.

Du uppmärksammar även av att du får svårare för att idka samlag, alltså att ha sex. Med penisböjningen så blir det ofta svårare att penetrera på det vis man är van vid. Utöver det så blir det oftast smärtsamt eller ömt att ha sex, vilket är ännu ett kännetecken. Att ha sex eller onanering kan bli jobbigare för den som lider utav det vilket på lång sikt också sabbar ens samliv med sin livspartner.

Behandling av Peyronies sjukdom 

Detta blir onödigt krångligt och ansträngande sjukdomstillstånd långsiktigt. Det är dock ingenting som bör ses som pinsamt, eftersom det är inte alls är så exceptionellt som man kanske tror. Hanteringsmetoder finns det gott om men du bör i första hand kontrolleras av ett proffs. Läkare kan förorda behandlingar som faktiskt kan förenkla hela processen.

Relaterad Artikel: Så kan du köpa Levitra online till bästa pris – ett effektivt potensmedel

Hyser du misstankar om att det är Peyronies du har dragit på dig så är det alltid en licenserad läkare du bör rådgiva med i första hand. Du får sannolikt en remittering till en expert, urolog eller dylikt. Där kan man sedan gå igenom de olika behandlingsalternativen som finns tillgängliga.

Icke-kirurgisk behandling går självklart att få. Detta handlar ofta om läkemedelsinjektioner som går rätt in i könsorganets drabbade område. Det här kan lösa upp det plack, dvs förhårdnaden, som bildats. Du har även olika typer av medicinska behandlingar som involverar tablettläkemedel. Så känner man sig obekväm med en injektion, kan det eventuellt finnas lite enklare lösningar.

Kirurgi är ett alternativ men det är sällan något som läkarna hoppar på omedelbart vid en diagnos. Det kan däremot bli aktuellt ifall böjningsproblemet är extremt eller om du har otroligt mycket smärta och måste få mer omedelbar läkarhjälp. Men det är ingenting man bör räkna med på en gång.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka hemsidan accepterar du att vi använder dina cookies.

Jag förstår!