• Välkommen erbjudande till alla
  • Gratis Bonuspiller
  • Upp till 30% rabatt
Telefonstöd Telefonstöd
Arbetstimmar 09:00 - 17:00 Sverige Telefon: Internationell telefon:

Vad Priapism är och den behandling som finns mot långvarig erektion

Priapism är namnet för den penisrelaterade sjukdomen där man har en långvarig erektion. Det här syftar då på dem som sker utan någon som helst sexuell stimulering av könet. Sjukvårdsbehandling och vårdmöjligheter finns dock.

Så fungerar priapism diagnoser

Orsaken till det här penistillståndet är relativt okänt. Det finns dock en rad element som man befarar kan påverka så att man lider av priapismsjukdomen. Missbruk av potenstabletterna som finns redigt tillgängliga idag är en anledning. Det här syftar alltså inte på medicinbruket av tabletterna utan för den som börjar överdosera på dem.

Man förmodar även att injiceringar utav erektionsökande medel kan påverka det. Förutom det så finns det en rad neurologiska sjukdomsstadier som kan orsaka det, likaväl så kan cancersjukdomar vara ett skäl.

En sjukdomsanledning som verkar vara mer sedvanlig hos allmänheten är dock långvariga sexuella aktiviteter under påverkan av droger. Det här syftar dock på både alkoholkonsumtion såväl som narkotikamissbruk.

Samtidigt är det en relativt unik sjukdom som mindre än två på hundratusen faktiskt drabbas utav. Så det är ingenting jättevanligt bland de flesta i befolkningen. Men ligger man i riskzonen, exempelvis genom de ovanstående faktorerna, kan man råka ut för det.

Behandlingar för priapism

Om du har ett stånd i över fyra timmar utanför sexuell stimulering så kan det här vara ett tydligt tecken. Om det är kombinerat med smärtsamma pulseringar i könet så bör du uppsöka akuthjälp omedelbart.

Har det ännu inte gått 4 timmar så kan du istället prova med en del självhjälpsmetoder. Kalla duschar eller att badda en kall och nedkyld duk mot könet kan hjälpa. Inte minst mot området som ligger mellan könsorganet och ändtarmsöppningen, rumpan det vill säga.

Relaterad Artikel: Köpa potensmedel kamagra 100mg oral jelly till Sverige från apotek

Om du hamnar på sjukhuset för könstillståndet så kommer det först bli aktuellt med tester. Det här görs för att utreda vilken priapismvariant det handlar om, ischemisk eller icke- ischemisk. Den första syftar på syrebrist och innebär att penisens blodomlopp stryps åt.

Den mindre vanligare varianten syftar på den mildare varianten där blodflödet är bättre och du har sällan några riskelement eller smärtgrad från detta.

Har du ständiga erektioner utan någon stimulans så kan det här vara ett illa tecken. Du behöver då inte nödvändigtvis ha någon smärta, utan märker du att det är ett återkommande sjukdomsbekymmer så är det bäst att få det undersökt av en professionell urologläkare eller dylikt. En vårdcentral kan oftast remittera dig om det anses kunna föreligga risk att du har priapism.

Risken för priapism på internetmedicin

Det kan vara angeläget för den som tänkt köpa potensförhöjande om osäkerheten kring priapism och medicinsorter som går att köpa på nätet. Farorna är som tur är väldigt obetydlig och man behöver knappast känna osäkerhet runt det här.

Det som dock är rekommenderat är att man doserar ansvarsfullt. På tablettvarianter som Viagra eller Sildenafil så brukar det gälla en per dag som mest. Förhåller man sig till denna doseringsnivå så behöver man inte oroa sig heller.

Skulle man emellertid märka av att man har styvnaden i längre än fyra timmar gäller ovanstående vägledning i tidigare underkapitel. Har du plågor så bör det hänvisas till akuten. Har man istället den mindre farliga avarten så behöver man sällan oroas över det.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka hemsidan accepterar du att vi använder dina cookies.

Jag förstår!