• Välkommen erbjudande till alla
  • Gratis Bonuspiller
  • Upp till 30% rabatt
Telefonstöd Telefonstöd
Arbetstimmar 09:00 - 17:00 Sverige Telefon: Internationell telefon:

Det här kan blod hittat i sperman vara ett symptom av – Hematospermi

Att ha rosaaktig eller blodfärgad sperma brukar vanligen syfta på att du har blodmassor i säden. Det är sällan så allvarligt som man kanske först misstänker. Det kan i majoriteten av ärendena vara fullt förklarigt och ingenting som behöver undersökas utav en specialist utbildad inom urologi. Däremot är det ingen dum idé att göra sig insatt i hematospermi och bli mera påläst inför en eventuell framtida situation, vissa av dessa sjukdomssymtom kan trots allt vara ganska allvarliga.

Rosa sperma innebär ofta tecken på blod

Om du påträffar rosafärgad utlösning så kan det räcka som indikation på att du har blodmassa i den. Du kan i de allra flesta fallen avvakta om det här upptäcks och det är inte jättesällsynt att man har det men det ska förekomma mer osällan.

Den allra sedvanligaste grunden till att du får blodvätskor i spermierna är att de jättesmå blodkärlen som du har i urinröret går sönder. Sådant sker bland annat vid sexuell aktivitet men det kan i vissa fall förekomma vid masturbation, det vill säga när du runkar. Det finns dock tillfällen som man bör iaktta vaksamhet inför.

Åldersgrupperna som vanligen ligger i någon av riskgrupperna för den här typen av sjukdomsfall är mellan trettio och fyrtio år gamla. Det är inte så att alla utsättas, men det är ganska vanligt och förekommer oftare än man kanske antar.

Andra symptom än blod i sin sperma

Vid tänkbar symptomförsämring av läget kan andra typer av insjukningstecken uppstå som följd. Handlar det endast om blodkärlen, kommer symtomen vanligtvis att försvinna inom ett par dagar eller veckor som mest.

Är det en svårartad situation kommer däremot tecknen att kvarhållas långtgående. En tänkbar orsak till blodig utlösning är tumörer relaterade till prostatan. Detta är dock endast vid de värsta fallen och det är inte överdrivet troligt att du har en tumör endast pga. lite blod.

Något som däremot kan vara lite mera brukligt i den här sortens sjukdomsförhållanden är att du erhållit någon sorts infektion. Urinrör är ömtåliga och rätt så lättmottagliga utav dessa. Vid allvarliga infektionsproblem så kan också prostata och testiklar angripas. Det här är, återigen, knappast någonting man behöver oroa sig över i mestadels av lägena.

Läkarkoll vid blod i sin utlösning

Så när ska man egentligen ta och kolla sig hos sin läkare om man har blodmassa i sin sädesvätska? Det är inte alltid en enkel fråga att besvara då allas situation är individuell. Har du inte ont och har endast lite rosa säd, behövs troligtvis ingen undersökning. Om problemet dock återstår och du har det dag efter dag så kan det bli dags för en läkarkontroll.

Detsamma gäller självklart om personens symptombild blivit förvärrad. Känner sjuklingen smärtor under erigerat tillstånd, om spermierna är väldigt rödaktiga eller snarliknande bekymmer, så är det dags att bli undersökt av sin vardagsläkare. De kan remittera dig till proffsen som har mer befogenhet och kan väldigt mycket, om det misstänks vara riktigt allvarligt.

Är du ängslig så bör du givetvis alltid bli läkarundersökt. I de flesta fallen kommer det inte heller vara någonting att bekymra sig om, men det är dumt att riskera något i onödan. Sedvanligare läkartesterna som utförs är relativt skyndsamma och du kan antagligen få ett tänkbart besked inom närmsta dagarna eller veckorna.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka hemsidan accepterar du att vi använder dina cookies.

Jag förstår!